Wat is blauw licht?

Er bestaan 2 vormen van blauw licht: natuurlijk blauw licht en kunstmatig blauw licht. De grootste bron van natuurlijk blauw licht is de zon.

Kunstmatige blauw licht vind je terug in smartphone, tablet en computerschermen. Dit soort blauw licht is veel sterker en bevat veel meer energie, waardoor het zeer schadelijk is voor je ogen. 


Oogvermoeidheid & hoofdpijn

Blootstelling aan digitale schermen en blauw licht leidt tot digitale vermoeidheid van de ogen. Meer dan 60 procent van de Amerikanen die door de Vision Council werden ondervraagd, zegt dat ze last hebben van digitale vermoeidheid van de ogen en symptomen hebben zoals: rode jeukende droge ogen, wazig zien, vermoeidheid van de ogen, nekpijn en hoofdpijn.

Verstoorde slaap

Blauw licht zorgt ervoor dat de aanmaak van melatonine verminderd wordt. Melatonine is een stof in je hersenen die ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Als je 's avonds blootgesteld wordt aan LED schermen, zal je slaapritme dus verstoord raken omdat je minder snel moe wordt.

De oplossing tegen blauw licht!

Swipevision Kids brillen zijn ontworpen om schadelijk digitaal blauw licht te blokkeren en zo de negatieve gezondheidseffecten te verminderen die worden veroorzaakt door langdurig gebruik van computer- en tabletschermen. Al onze brillen zijn zonder recept verkrijgbaar, dus ieder kind kan er baat bij hebben zijn/haar ogen te beschermen tegen die vervelende digitale blauwe lichtstralen.